Sub 3 in Rotterdam


Na heel wat weken voorbereiding en hard trainen is het Kim Kessels en Bryan de Kraker gelukt om hun gezamelijke doel te bereiken: de Rotterdam marathon in minder dan 3 uur uitlopen. Lees hier hoe haas Bryan deze dag heeft beleefd:

Voor mij was dit mijn eerste volledige marathon. Ondanks dat het tempo voor mij niet heel hoog lag had ik wel te maken met spanning en zenuwen. Je wilt het als haas graag goed doen en en het is natuurlijk een enorme afstand die we moeten afleggen. We hebben daar goed op getraind. Je weet echter niet hoe de wedstrijd verloopt. De voorbereiding was goed, zoals het eten en drinken voor onderweg. Wat je echter niet in de hand hebt zijn de weersomstandigheden. Die waren zondag gelukkig ideaal! Warmer dan verwacht maar precies goed.


Na de start was het even chaotisch. Het kostte wat moeite om in een lekker ritme te komen en het juiste tempo te pakken. Doordat we tussen hoge gebouwen liepen werkte in het begin de GPS niet goed. Na de eerste 5 kilometer werd het iets rustiger en konden we lekker lopen. We liepen ontspannen en zelfs iets sneller dan het afgesproken tempo. Na wat onderling overleg over hoe het ging hebben we besloten in dit ritme lekker door te lopen.

De daarop volgende kilometers ging het gewoon goed. We namen onze gels en dronken goed. Na 30 kilometer kreeg ik door dat Kim het wat zwaarder kreeg. Ik besloot net een stukje voor haar te lopen. Daarmee wilde ik voorkomen dat ons tempo te ver terug zou vallen. Dan zouden we ons doel niet gaan halen. Kim verloor elke kilometer energie. Daarom ben ik Kim gaan aanmoedigen om het tempo te blijven lopen.

Na ruim 37 kilometer zakten we steeds verder terug en werd het spannend. Ik bleef op het tempo net onder de 3 uur lopen. Zo bleeft het voor Kim mogelijk om naar me toe te lopen. Gelukkig herpakte Kim zich op het laatste stuk en lukte het ons beide om onder de 3 uur te finishen!

De gehele sfeer was geweldig! Het was zo enorm druk langs het parcours, echt ongekend. Dat was extra genieten en hier kregen we enorm veel energie van. Vooral de laatste kilometers stond het publiek er rijen dik. Dat was echt om kippenvel van te krijgen. Al met al een super mooie marathon zeker omdat we ons doel hebben hebben behaald!