Mick Wolvekamp

Tijdens de Stadsloop Kerkrade in 2018 werd ik door Paul gevraagd om eens mee te komen trainen bij LTPH. Tot die tijd voetbalde ik bij VV Alfa Sport en liep daarnaast af en toe samen met mijn vader een hardloopwedstrijd. Na enkele maanden besloot ik om mij definitief te richten op het hardlopen en te stoppen met voetbal. Die keuze werd al snel beloond met een bronzen medaille op de Nationale C-spelen indoor op de 1500 meter.

Nog steeds is die 1500 meter mijn favoriete afstand omdat je hierbij op zoek moet naar de optimale balans tussen kracht en duur. Maar ook de andere MiLa afstanden loop ik graag. Zo bezit ik momenteel zowel bij de C als bij de B junioren het clubrecord op de 1000 meter van AV Unitas. Buiten het baanseizoen ben ik ook actief op de cross en op de weg.

Als ik niet met hardlopen bezig ben doe ik ook nog wat aan school. Ik zit op het atheneum van het Trevianum college in mijn geboorteplaats Sittard.

Goed advies en goed materiaal zijn belangrijk voor het behalen van mijn sportieve doelen. Ik ben dan ook heel blij met mijn persoonlijke sponsor Lopers Company Heerlen.


Profiel altetiek.nu
European Athletics profiel

Nieuwsberichten Mick Wolvekamp