Parkloop Memorial Raymond Wijnen Dilsen

Stijn Koolen en Mick Wolvekamp worden warm ontvangen door de Maaslandse Atletiek Club Dilsen (MACD). De MACD organiseert vandaag de Parkloop Dilsen (B), onderdeel van het Limburgse Cross Criterium. Beide atleten weten een plekje te bemachtigen op het podium in de klasse Scholieren (U18).

Stijn en Mick hebben voorafgaand aan de start samen een plan gesmeden om voor LTPH het maximale resultaat te behalen. Na de start blijven ze de eerste van drie ronden bij elkaar in de kop van het veld. Vervolgens nemen ze het initiatief en lopen weg bij de rest. Finn Ballet van AC Alken weet nog enige tijd te volgen op derde positie.

In het eerste deel van de tweede ronde glijdt Mick uit en komt ten val. Hij kan zijn weg snel vervolgen en zijn positie behouden. Stijn en Mick nemen alsmaar meer afstand van de concurrentie. Ook Finn Ballet moet een gaatje laten vallen.

In de derde ronde is het ieder voor zich. Mick verhoogt het tempo. Stijn moet Mick laten gaan maar houdt hem wel in het zicht. Na de laatste bocht zet Stijn met een eindspurt nog de aanval in. Mick is alert en weet de aanval te pareren en de winst veilig te stellen. Een mooi tweede plek is er voor Stijn.

Uitslagen