Meeting Elite de Nantes


Maarten Plaum, of “Ploem” zoals de Fransen zeggen, heeft vandaag in Nantes zijn eerste indoorwedstrijd van het seizoen gelopen.

Maarten start in de snelste serie vanuit baan 1. Na het startschot gaat de haas er als een haas vandoor waardoor het deelnemersveld niet goed kan aansluiten. Maarten komt op zesde positie te lopen. De lopers blijven gegroepeerd en volgen de haas op 10 à 15 meter afstand. Ook in de tweede ronde blijft Maarten op zesde positie lopen.

Aan het eind van de derde ronde stapt de haas uit maar blijft hinderlijk in de tweede baan lopen, net op het moment dat Maarten de aanval wil inzetten en de weg naar voren inzet. Het lijkt er op dat dit van invloed is op de aanval van Maarten. In de laatste ronde wordt hard gestreden waardoor het voor Maarten niet makkelijk is posities te winnen. Hij probeert het nu vanuit de binnenbaan maar komt daarbij op laatste positie.

De verzuring eist zijn tol. Aan zijn grimas te zien geldt dat ook voor Maarten. Toch weet hij de schade beperkt te houden en passeert vlak voor de meet nog twee lopers. Maarten eindigt met een respectabele 1:48″47

De live stream van het evenement is terug te kijken via Athle TV . Het aanmaken van een (gratis) account is vereist. De race van Maarten kan je van 2:00:00 bekijken.

Uitslagen