Next Generation Athletics 2022


Afgelopen zaterdag werden in Nijmegen de Next Generation Athletics georganiseerd. Het evenement richt zich op de MiLA looponderdelen. De lopers worden daarbij gefaciliteert door het WaveLight systeem. Een electronische haas waarbij leds die zijn ingebouwd in de rand van de binnenbaan het doeltempo aangeven. LTPH werd in Nijmegen vertegenwoordigd door Ruben van Groenewoud, Mick Wolvekamp en Dani Meisen.

Dani wist vorige week al in Wageningen zijn persoonlijke record op de 800m fors te verbeteren. De Gelderse altetiekbanen liggen Dani wel, want hij wist in Nijmegen zijn beste tijd op deze afstand opnieuw te verbeteren. Deze keer gingen er meer dan driekwart seconde van zijn tijd af.

Voor Ruben zat er vandaag geen verbetering van zijn beste tijd in, maar wist wel als 3e te eindigen in zijn serie en daarmee als 4e in het U20 klassement.

Naast de electronische haas kon Mick in zijn serie op de 1500m ook rekenen op LTPH superhaas Thymon Houben. Mick kwam kort na de start in de verdrukking en kon daardoor haas Thymon niet bereiken. Verdere pogingen om de race naar zijn hand te zetten mislukte waardoor de eindtijd ver uit de buurt van zijn PR bleef.

800m
Ruben van Groenewoud – 2:02,48 – Video
Dani Meisen – 2:07,32 (PR) – Video

1500m
Mick Wolvekamp – 4:09,00 – Video

Uitslagen