Ruben van Groenewoud

Voordat ik op atletiek zat, heb ik altijd getennist. Hier had ik mijn succes vooral te danken aan het feit dat ik snel kon rennen. Hoe ouder ik echter werd, hoe minder plezier ik aan tennissen had. Daarom ben ik daar uiteindelijk mee gestopt.

Toen ik in de brugklas zat, deed ik het zo goed met de coopertest en de shuttle run, dat ik werd gevraagd om namens school mee te doen aan een crosswedstrijd voor schoolteams. Toen ik eenmaal van het rennen had geproefd, wilde ik alleen maar meer. Een paar maanden later ben ik via Wilma Rusman bij Paul terechtgekomen en hier vond ik het meteen heel erg leuk.

Nu, 6 jaar later en veel trainingen en wedstrijden verder, ben ik alleen maar meer gaan genieten van het hardlopen. Mijn favoriete afstand is de 800m, want hier komen hogere snelheid en tactisch spel samen. Verder maak ik ook graag een uitstapje naar de 400m of 1000m. Mijn beste individuele resultaten zijn mijn 10e plaats op het NK Indoor U18 en 11e plaats op het NK Outdoor U18 van 2020.

Daarnaast heb ik ook twee keer met een team zilver gehaald op een NK. In de toekomst hoop ik ook een individuele medaille te halen.

Persoonlijke Records:
400m: 54.80
800m: 2.03.07


Profiel atletiek.nu
Profiel European Athletics
Profiel World Athletics

Nieuwsberichten Ruben van Groenewoud