Martijn Eijssen

Wat is er mooier dan sporten? Vrijwel niks als je het mij vraagt.
Het begon als klein jongetje op de tennisbaan. Begonnen bij LTC Urmond en later bij BRZ Beek en de Dullens Tennis Academy. Het tennissen zit ons gezin in het bloed. Samen met mijn broertje werd veel tijd op tennisparken doorgebracht. Diverse jeugdkampioenschappen en ranglijstoernooien hoorden daar ook bij. Na vele jaren tennis was daar ineens de COVID-crisis.

Alles lag stil, ook in de sport . Echter, mijn sporthart klopte door. Geplaagd door blessures als gevolg van de tennissport kwam mij deze break eigenlijk niet zo heel slecht uit. Even weg van de frustraties en focussen op wat anders. Duursport bleek ‘n uitkomst voor me.

Ik kocht een racefiets. Een grote wens toch wel gelet op de interesse in de wielersport thuis. Een jaar en vele kilometers op de fiets verder sprak een vriend me aan om het vizier op de marathon te richten. Enorm aangesproken door het idee begonnen we met trainen voor een halve marathon in Heerlen. Ons eerste doel. In alle sportieve jaren had ik wel al wat gerend. Mijn afvaardiging naar Mission Olympic, via mijn middelbare school, was een bron van inspiratie.

In juni 2021 wist ik ietwat verrassend de halve marathon van Heerlen te winnen. Na vervolgens in Eindhoven 3e te zijn geworden op de 10 kilometer tipte mijn vaders collega me over LTPH. Na een telefoongesprek nodigde Paul me uit eens mee te trainen. Ik was erg enthousiast over het team en de manier waarop Paul het team en atleten inspireert. Na vervolgens eind 2021 in Maastricht mijn persoonlijk record op de halve marathon met ruim 8 minuten te hebben verbeterd wist ik het zeker. Hier moet ik meer mee doen.

Alles ging nogal snel vanaf de wedstrijd in Heerlen in juni 2021. Voor het einde van het jaar was ik volledig aangesloten bij het team van Paul met aandacht op de afstanden tussen 5 kilometer en de halve marathon.

Bring it on!