Dion Eijssen

Na eerste “geproefd” te hebben aan schaatsen en judo werd atletiek in 2014 mijn sport. De smaak kreeg ik echt te pakken in 2017 nadat ik bij de Limburgse kampioenschappen eerste werd op de 1000 meter bij de D-junioren. Dat jaar heb ook ik de overstap gemaakt naar Loopteam Paul Hagedoren.

Met hulp van Paul en mijn teamleden van LTPH heb ik mij gespecialiseerd op de 800m. Techniek, tactiek, kracht, explosie, verzuring en uithoudingsvermogen en dat alles in iets meer dan 1 minuut en 50 seconden. De focus, trainingen en intensieve begeleiding van Paul hebben er mede toe bijgedragen dat ik zowel nationaal als internationaal mooie en succesvolle wedstrijden heb mogen lopen. Zowel indoor als outdoor heb ik nationale titels behaald. Het absolute hoogtepunt was voor mij de deelname aan de (alternatieve) Europese kampioenschappen Atletiek U18 bij Parijs in augustus 2021. Trots ben ik op mijn 3e plaats op de 800m en trots dat ik deel mocht uitmaken van Team NL.

Mijn droom is ooit voor Nederland aan de start te staan van de 800m bij de Olympische Spelen. Met dat doel voor ogen mag ik vanuit de Atletiekunie deelnemen aan de Nationale Trainingen voor junioren op Papendal in 2021 en 2022.

Ik ben eerstejaars student CIOS aan het Vistacollege in Sittard.

Sporten op hoog niveau brengt ook kosten met zich mee. Daarom ben ik superblij en trots met de steun van mijn persoonlijk sponsor Open Line BV.

Persoonlijk record:
800 meter 1.51,91

Profiel atletiek.nu
Profiel European Athletics
Profiel World Athletics

Nieuwsberichten Dion Eijssen